kerstkaart

De perfecte trouwkaarten met tussenkopjes en een persoonlijke toon

Een huwelijk is een van de meest bijzondere gebeurtenissen in het leven van een stel. Trouwkaarten spelen dan ook een belangrijke rol in het aankondigen van jullie speciale dag. Het kiezen van de juiste trouwkaart kan dan ook behoorlijk overweldigend zijn. Je wilt immers dat de kaart past bij jullie als stel en jullie gasten enthousiast maakt voor de bruiloft. In deze blog gaan we in op het belang van tussenkopjes en het gebruik van de schrijfstijl ‘je’ voor het creëren van de perfecte trouwkaart.


Maak gebruik van tussenkopjes

Een trouwkaart is vaak gevuld met verschillende soorten informatie zoals de locatie, dress code, RSVP-informatie en meer. Het gebruik van tussenkopjes helpt bij het structureren van de informatie en geeft de ontvanger de mogelijkheid om snel te scannen en de belangrijkste informatie te vinden. Hierdoor voelt de kaart minder overweldigend en wordt het voor de lezer gemakkelijker om door de informatie te navigeren. Tussenkopjes kun je bijvoorbeeld gebruiken om belangrijke informatie te markeren, zoals de datum en tijd van het huwelijk.


Hanteer een persoonlijke schrijfstijl

Je trouwkaart kan worden gezien als de eerste indruk van jullie als stel. Het is dan ook belangrijk om een persoonlijke toon aan te houden, die past bij jullie als koppel. Een manier om dit te doen is door gebruik te maken van de schrijfstijl ‘je’. Hiermee spreek je de ontvanger direct aan en creëer je een sfeer van intimiteit en betrokkenheid. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met “Beste familie en vrienden, je kan je vast voorstellen hoe opgewonden we zijn om onze trouwdag met jullie te delen!”.


Laat de kaart passen bij de bruiloft

Zorg ervoor dat de stijl van de trouwkaart past bij de sfeer van de bruiloft. Denk bijvoorbeeld aan de kleuren en thema’s die centraal staan op de dag zelf. Als jullie bijvoorbeeld een strandhuwelijk organiseren, kunnen jullie overwegen om een kaart te kiezen met een strandthema of zachte pasteltinten. Zo krijgen jullie gasten een idee van wat hen te wachten staat op de dag van de bruiloft.

Een cadeau voor een 25 jarig huwelijk? Kijk dan snel verder.

Houd het simpel en duidelijk

Een trouwkaart hoeft niet volgestopt te worden met lange verhalen en informatie. Probeer het kort en bondig te houden, zodat het voor de genodigden duidelijk is wat er van hen wordt verwacht. Vermijd ook vakjargon, afkortingen en te formeel taalgebruik. Probeer het zo te schrijven dat het voor iedereen begrijpelijk is.


Overweeg het inschakelen van een professional

Als het maken van de perfecte trouwkaart toch te overweldigend lijkt, overweeg dan het inschakelen van een professioneel trouwkaartenbedrijf. Deze bedrijven hebben vaak jarenlange ervaring in het ontwerpen van trouwkaarten. Bovendien kunnen zij jullie helpen bij het vertalen van jullie ideeën naar het perfecte ontwerp.

Het kiezen van de juiste trouwkaart kan behoorlijk stressvol zijn, maar dit hoeft het niet te zijn. Door gebruik te maken van tussenkopjes, een persoonlijke schrijfstijl te hanteren en de kaart te laten passen bij de bruiloft, kunnen jullie een kaart creëren die jullie gasten enthousiast maakt voor de bruiloft. Onthoud ook dat het altijd een optie is om een professionele trouwkaartontwerper in te schakelen als het allemaal teveel lijkt. Met deze tips en adviezen kunnen jullie de perfecte trouwkaart ontwerpen en hoeven jullie je niet te laten afschrikken door het overweldigende aanbod. Voor meer informatie kun je bijvoorbeeld terecht bij Stijlvolle Trouwkaarten.

Volg Ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *