cadeautjes

Het belang van kerstattentie personeel

Kerstattentie personeel is de benaming voor de werknemers die tijdens de uitzonderlijke kerstperiode in de retailsector werken. De feestmaanden zijn vaak de drukste periode van het jaar voor retailers en daarom worden extra werknemers aangenomen om de hoge werkdruk aan te kunnen. Deze tijdelijke werknemers worden ook wel vakantiepersoneel genoemd en werken meestal in de winkels, magazijnen of als koerier. Het kerstattentie personeel speelt een belangrijke rol in de kerstperiode, en daarom is het belangrijk dat bedrijven zorgen voor de juiste begeleiding en ondersteuning. In deze blogpost bespreken we waarom het belangrijk is om aandacht te besteden aan het kerstattentie personeel.


Goede begeleiding is essentieel

Als werkgever is het belangrijk om goed te communiceren met nieuw personeel. Een duidelijke briefing is essentieel voor het goed laten functioneren van de winkel. Onervaren personeel kan zich overweldigd voelen in de drukke kerstperiode. Door deze goed te begeleiden voelen ze zich op hun gemak en geven ze het beste van zichzelf. 


Vlotte integratie in het team

Tijdelijke werknemers verdienen evenveel respect en integratie in het team als vaste werknemers. Door hen te betrekken in het team en hen op een correcte manier te benaderen, voelen zij zich meteen welkom. Dit is belangrijk omdat teamgeest ook de motivatie bevordert en bijdraagt aan de tevredenheid van de werknemer, zelfs bij kortstondige tewerkstelling.


Dankbaarheid en erkenning

Het bieden van dankbaarheid en erkenning aan medewerkers tijdens de vakantieperiode is ook belangrijk. Vaak zijn dit soort dienstverbanden tijdelijk en na de drukte van de kerstperiode moeten deze medewerkers weer op zoek naar een baan. Door hen op tijd een blijk van waardering te geven, voelen ze zich gewaardeerd en zijn ze meer geneigd om goed werk te blijven verrichten.


Een veilige en gezonde werkomgeving

Retail Werk wordt gekenmerkt door langdurige periodes van staande/bewegende activiteiten en vaak herhalende taken. Het is aan werkgevers om een gezonde en veilige werkomgeving te garanderen door te voldoen aan de arbeids- en veiligheidsvoorschriften. Bekijk samen waar en hoe de werknemers kunnen werken en maak afspraken over eventueel beschermmateriaal.


Goede compensatie

Vakantie Personeel werkt onregelmatige uren (weekendwerk, avondwerk, …) en dient daarom een correct loon naar werk te ontvangen. Denk ook aan vakantiegeld, feestdagen en eventueel andere extra’s die aangeboden worden in de contracten. Door direct vanaf de start van het contract een juiste compensatie te bieden, creëer je zekerheid en tevredenheid op de werkplek.


Conclusie

Het succes van een bedrijf hangt af van de tevredenheid van zowel vaste als tijdelijke medewerkers. In de kerstperiode zijn er onmisbare tijdelijke werknemers, die het bedrijf laten draaien. Een goede begeleiding van de werknemer, dankzij open communicatie en betrokkenheid in de groep, zijn belangrijke pijlers. Door tijd en moeite te steken in de juiste training en een veilige, gezonde werkomgeving creëer je een duurzame relatie tussen de werkgever en het kerstattentie personeel. Uiteindelijk leidt dit tot een betere motivatie, kwaliteit van het werk, en een duurzaam kosteneffectieve strategie. Kortom, de zorg en het ondersteunen van het kerstattentie personeel is een investering in de groei en continuïteit van het bedrijf. Een sinterklaascadeau voor een man nodig? Dit kan ook leuk zijn voor je werknemers.

DIY kerstkaarten maken? Neem dan hier een kijkje. 

Bron: sterkado

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *